top of page
 • Writer's pictureOAC Sport

Pitoa ja suojaa talven juoksukeleille: Esittelyssä Jackal GTX ja Distance Spike Traction Device

Talvi asettaa omat vaatimuksensa polkujuoksukengille ja lisävarusteille. La Sportiva lanseerasi syksyllä 2020 Jackal-juoksukengästä oman Gore-Tex-mallin talvikauden harjoitteluun. Jackal GTX:ssä on pitkälti samat ominaisuudet kuin kesämalliston Jackalissa. Painoa mallien välillä on vain 15 grammaa: Miesten 42-kokoinen Jackal painaa 300 grammaa ja samankokoinen Jackal GTX 315 grammaa. Keskeisenä erottavana tekijänä on kengän sisäpinta, jossa on käytetty Invisible fit Gore-Tex-kalvoa. Invisible fit on joustava, vedenpitävä ja hengittävä Gore-Tex-kalvo, joka suojaa jalkaa kylminä tai märkinä talvikuukausina.Pohjan FriXion® Red -kumimateriaalin ansiosta kengän pito ja kulutuksenkestävyys ovat hyvässä tasapainossa. Pohjakuvioinnissa on lisäksi käytetty Impact Brake -menetelmää, joka parantaa sekä iskunvaimennusta että pitoa niin ylä- kuin alamäessä. Pohjan nappulat ovat sijoitettu ja muotoiltu niin, että kenkä säilyttää jatkuvasti hyvän tuntuman ja pidon osuessaan maahan. Vaikka kaikkien näiden ominaisuuksien ansiosta Jackal GTX:ssä on lähtökohtaisesti hyvä pito, liukkailla, jäisillä keleillä avuksi tarvitaan toisinaan järeämpiä lisävarusteita takaamaan turvallinen harjoittelu.


Kun lämpöasteet vaihtelevat nollan molemmin puolin, maa on monin paikoin umpijäässä. Paikoitellen jäätä voi olla niin paljon, etteivät nastatkaan tarjoa enää riittävästi pitoa. Jotta haastavat kelit ja jäiset olosuhteet eivät olisi este juoksuseikkailuille, Black Diamond on kehittänyt juoksijoille lyömättömän lisävarusteen, Distance Spike’in.Distance Spike Traction Device on polkujuoksukonkareiden Joe Grantin ja Kyle Richardsonin kanssa suunniteltu liukueste, jossa on hyödynnetty Black Diamondin laajaa osaamista kiipeily-cramponsien parissa. Distance Spike on sekä näppärä että kevyt. Se on nopea pukea kengän päälle ja yhtä helppo riisua pois. Myyntipakkauksen mukana tulee suojapussi, jossa ne kulkevat kätevästi mukana ja ovat heti valmiina käyttöön, kun tarve vaatii. Toisaalta ne saa ketterästi riisuttua pois paikoissa, joissa on helpompi kulkea ilman liukuesteitä, kuten jos kotimatkalla täytyy käydä kaupassa.


Käytössä Distance Spike on keveytensä ja istuvuutensa ansiosta lähes huomaamaton. Medium-kokoinen liukueste painaa vain 115 grammaa. Keveys on osittain varpaiden päälle tuleva softshell-suojan ansiota. Se mahdollistaa erinomaisen istuvuuden sekä suojaa kenkää lumelta. Distance Spike'in tuntuma maahan on erinomainen. Liukuesteessä on yhteensä neljätoista piikkiä, jotka pureutuvat helposti jäähän niin, että juokseminen tuntuu vaivattomalta, eikä liukkaita paikkoja tarvitse juuri jännittää.


Team La Sportiva Finland -juoksijamme Jukka Kukkonen on käyttänyt talvikuukausina ahkerasti Distance Spike'ia yhdessä Jackal GTX:n kanssa. Hän on ollut todella tyytyväinen tähän talvikelien kovaan parivaljakkoon ja suosittelee sitä lämpimästi muillekin juoksijoille. Lue lisää Jukan kokemuksista NUTS:n sivuilta: La Sportiva Jackal GTX ja Black Diamond Distance Spike - Kova pari talvikeleille.


Katso tuote-esittelyt myös videoilta:

Jackal GTX:n ja Distance Spike'in tekniset tiedot


Jackal GTX

 • Päällinen on hengittävää verkkomateriaalia, jota on vahvistettu lämpökiinnitetyllä TPU-materiaalilla.

 • Sisäpinnassa on Gore-Tex® Invisible fit -kalvo.

 • Pohjallisena on Ortholite® Ergonomic.

 • Välipohja on EVA-materiaalia, jossa on Infinitoo™-teknologiaa hyödyntävät polyuretaani-vaimennukset lisäämään kimmoisuutta ja vaimennusta. Kivisuojana on käytetty erittäin tiheää EVA-materiaalia.

 • Pohjan materiaali on Dual-compound FriXion® Red -kumia, jossa on viistot, sivuttaissuuntaiset Impact Brake System -nappulat.

 • Miesten koko 42: Paino per kenkä on 315 grammaa.

 • Naisten koko 38: Paino per kenkä on 285 grammaa.

Distance Spike Traction Device

 • Laitteen kantaosa on tiheää elastomeeria, ja kärjessä on innovatiivinen softshell-suoja.

 • Laitteessa on 14 ruostumattomasta teräsksestä tehtyä lämpökäsiteltyä piikkiä, jotka on yhdistetty laitteeseen rengasniiteillä. Yksi piikki on pituudeltaan 8 millimetriä.

 • M-koon pari painaa on 115 grammaa.105 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page