top of page
  • Writer's pictureOAC Sport

TRAILPODDER Podcast Jakso 20: Andy Gullsten Bouldermestari ja polkujuoksu

Jukka Kukkonen on Team La Sportiva Finland -juoksija ja aktiivinen polkujuoksuvaikuttaja. Tänä vuonna hän pisti pystyyn oman TRAILPODDER Podcastinsa, jossa hän haastattelee muun muassa lajin parissa tunnettuja urheilijoita sekä aktiivisia lajin harrastajia. Haluatko päästä polkujuoksumaailman syvään päähän? Lisää TRAILPODDER-kuuntelusuosikkeihin ja sukella mukaan kiinnostaviin keskusteluihin ja polkujuoksun ajankohtaisiin asioihin.


La Sportiva -urheilijat Jukka Kukkonen (vas.) ja Anthony "Andy" Gullsten (oik.) Kiipeilyareena Tammistossa
Vasemmassa kuvassa La Sportiva -urheilijat Jukka Kukkonen (vas.) ja Anthony "Andy" Gullsten (oik.) Kiipeilyareena Tammistossa. Kuvat: Jukka Kukkonen

Vaikka Jukka on sielultaan ennen muuta polkujuoksija, hän on myös aktiivinen kiipeilijä ja on sitä kautta tutustunut myös toiseen La Sportiva -urheilijaan, Anthony Gullsteniin. Anthony tai tuttavallisemmin Andy on tämän vuoden boulder-kiipeilyn Pohjoismaiden mestari ja yksi Suomen kovimmista kiipeilijöistä. PM-mitaleita häneltä löytyy boulderoinnista useampikin eri vuosilta: 2013, 2015, 2016, 2019 ja nyt tuoreimpana 2021. Andy on myös sekä köysi- että boulder-kiipeilyn Suomen mestari vuosimallia 2019, eikä krediitit lopu siihen. Hän on kiivennyt ensimmäisenä suomalaisena 9a kallioreitin, joten kokenut kiipeilijä on kyseessä.


Kesäkuussa järjestettiin Bodom Trail -polkujuoksutapahtuma, jossa Jukka ja Andy sattumalta kohtasivat. Molemmat osallistuivat kilpailuun. Siitä heille syntyi idea yhteisen podcast-jakson tekemiseksi: Andy kyselee ultra- ja polkujuoksusta ja Jukka kiipeilystä ja boulderoinnista. Lokakuun alussa Jukka vieraili Andyn luona Kiipeilyareena Tammistossa, missä he keskustelivat kiipeilystä ja polkujuoksusta. Keskustelu löytyy TRAILPODDER Podcastista jaksosta 20.


Keskustelun lomassa Andy antoi asinatuntevia vinkkejä boulderointiin ja esitteli uuden Kilter Board LED-harjoitteluseinän, jota Jukka pääsi kokeilemaan. Kilter-valoseinälle on ominaista, että sen kaltevuutta voi säätää ja sitä voi ohjata puhelimen sovelluksella. Samalla Jukka testasi myös eksklusiivisen kuntosalin treeniseinineen.


____

Jakson pääset kuuntelemaan Spotifysta. Hakusanalla Trailpodder podcastin löytää nyt myös muista yleisimmistä alustoista, kuten Apple ja Google. Seuraa uusimpia päivityksiä ja katso jaksojen esittelyt Instagramista: @trailpodder106 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page