top of page
  • Writer's pictureOAC Sport

NEMO valloittaa innovatiivisuudellaan ja arvoillaan

OAC:n tuoteperheen tuorein brändi NEMO Equipment on voittanut The Daily Awardsin vuoden Outdoor Brand -palkinnon. The Daily on ulkoiluun liittyvän teollisuuden ja kaupankäynnin uutistuottaja, jonka kohderyhmänä ovat ulkoiluun erikoistuneet yritykset, jälleenmyyjät sekä palveluntarjoajat.

 

NEMO Equipment on kansainvälisesti tunnettu ja palkittu yritys, joka on perustettu vuonna 2002 Yhdysvalloissa. Se suunnittelee ja tekee retkeilytuotteita, joista jokainen pystyy valitsemaan omaan käyttöönsä parhaiten soveltuvat välineet. Suomalaiset olosuhteet huomioiden erityisesti talviretkeilyyn suunnitellut makuualustat ja makuupussit ovat huippuluokkaa paitsi lämpöarvossaan, myös keveydessä ja toiminnallisuudessaan.

 


NEMO:n OSMO-teltat on vuosien kehitystyön myötä yksi parhaimmista retkiteltoista mitä tulee vedenhylkimiseen. Ne on valmistettu kevyestä polynailonista, joka joustaa märkänä kolme kertaa vähemmän kuin yleisimmin käytetyt materiaalit. Teltta säilyttää muotonsa siis myös kosteissa olosuhteissa erinomaisesti.


NEMO on ottanut OSMO-teltoissa valtavan harppauksen eteenpäin myös kestävän kehityksen saralla, sillä teltat on valmistettu 100 % kierrätetyistä langoista, joissa ei ole käytetty PFC:tä tai PFAS:ää. PFC ja PFAS viittaavat ryhmään ihmisten valmistamia kemikaaleja, jotka ajan mittaan kertyvät ihmisiin ja ympäristöön. Niitä kutsutaan ikuisiksi kemikaaleiksi, sillä ne hajoavat äärimmäisen hitaasti ympäristössä ja ihmisen elimistössä ja aiheuttavat mahdollisia terveyshaittoja. OSMO-teltoissa vastaavaa ympäristökuormaa ei siis ole. Lankoihin ei ole lisätty myöskään palonestoaineita.
 

OSMO tuoteperheeseen kuuluu viisi telttamallia, joista kaksi edustaa ultrakevyitä telttoja: Hornet Elite OSMO ja Hornet OSMO. Näistä Hornet OSMO tarjoaa majoituskapasiteettia yhdestä kolmelle hengelle ottaen huomioon hyvän toiminnallisuuden, mutta karsien painosta. Teltan katossa oleva Nightlight Pocket™, yhdellä kädellä avattavat ja suljettavat Gatekeeper™ vetoketjut, sekä suorakaiteen muotoinen Divvy Cube™ -säilytyspussi ovat uusia innovaatioita, jotka lisäävät helppokäyttöisyyttä. Telttakepit on rakennettu aikaisempaa lyhyemmistä pätkistä ja teltan säilytyspussin kokoa on pienennetty niin, että keppien kanssa pakatun teltan mitat ovat vain 32 x 19 x 8,5 cm. Tämän ansiosta teltta pakkautuu niin pieneksi, että se mahtuu jopa reppusi pohjalokeroon - makuupussin kanssa!

 

Hyvän, kevyen ja säänkestävän teltan lisäksi retkeilijän perusvarusteisiin kuuluvat makuualusta ja makuupussi. NEMO:n Tensor -makuualusta on kerännyt suosiota ultrakevyenä, hiljaisena ja vakaana alustana jo jonkin aikaa, mutta uudistettu Tensor toi markkinoille vielä paremmalla lämmöneristyksellä olevan makuualustojen sarjan. Uuden talviretkeilyyn suunnitellun Tensor Extreme Conditions -alustan R-arvo on peräti 8.5 mutta paino vain vaivaiset 425 g. Tämä tekee siitä painoluokassaan lämpimimmän markkinoilla olevan tuotteen. Tensor on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista ja sen ainutlaatuinen rakenne takaa paitsi miellyttävän makuutuntuman, on se myös erityisen hiljainen käyttää. Tensor Extreme Conditions -makuualustaa on neljässä eri koossa (long wide, regular wide, regular, mummy). Myös makuualustoissaan NEMO työskentelee edelläkävijänä kestävän kehityksen arvoissa valitsemalla materiaaleja, jotka tukevat hiilijalanjäljen vähentämistä. Yritys tekee yhteistyötä sveitsiläisen bluesign® Technologies -ryhmän kanssa, joka valvoo kemian ja materiaalialan valmistusta mm. työturvallisuuden, vesi- ja ilmapäästöjen, sekä kuluttajien turvallisuuden osalta.
 

Talviretkeilyyn erinomaisesti sopiva NEMO:n Sonic -sarjan Sonic O -makuupussit ovat parhaimmillaan nollakelistä aina -18 Celsiukseen asti, kun taas Sonic -20 -pussilla pakkasasteet voivat painua peräti -29 asteeseen. Makuupussi on valmistettu 100 % kierrätetyistä materiaaleista ja sisältää vartalon lämmönsäätelyyn optimaaliset vetoketjulliset tuuletuskanavat. Lämmin untuvatäyte on RDS (Responsible Down Standard) -sertifioitua untuvaa, joka tarkoittaa, että käytetty untuva pystytään jäljittämään aina linnut kasvattaneelle maatilalle asti. RDS-sertifioituja tuottajat sitoutuvat eläinten eettiseen kasvattamiseen ja kohteluun, jota myös valvotaan auditoimalla tiloja. NEMO Sonic makuupussit ovat muumiomallia ja niitä saa molemmista malleista kolmessa eri koossa (short, regular, long).

 

Kun keveys ja käytännöllisyys ovat prioriteettejä retkituoli harvoin nousee retkeilijän pakkauslistalle. Auton perään tai rinkan sivuun pakattava kevyt NEMO Moonlite -retkituoli lisää kuitenkin mukavuutta ilman hillitöntä ekstrapainoa. Se painaa vain 850 grammaa, mutta tekee kenkien vaihtamisesta ja iltanuotiolla istumisesta heti merkittävästi mukavampaa. Kevyestä alumiinirakenteestaan huolimatta Moonlite -tuoli kestää jopa 136 kilon painon. Luksusta lisää tuolin säädettävä istuinasento, jonka ansiosta se sopii niin lököilyyn, ruokailuun kuin läppärin kanssa työskentelyynkin.

 

Olemme ylpeitä saadessamme monipuolisen ja asiantuntevan NEMO Equipment -tuotemerkin osaksi brändiperhettämme ja jälleenmyyjiemme kautta eräharrastajien käyttöön! Lue lisää The Daily Awardseista täältä ja tutustu NEMO:on täältä.92 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page