top of page
  • Writer's pictureOAC Sport

Black Diamond Distance Carbon -juoksusauvoilla lisätehoa polkujuoksuun

Polkujuoksu on monipuolinen laji, jossa juostavat matkat vaihtelevat muutamista kilometreistä jopa yli kolmeensataan kilometriin ja maastot tasaisesta polkupohjasta kivikkoisiin nousuihin. Mitä pidempi matka on juostavana, sitä vaihtelevampaa maasto on. Etenkin pitkillä ultramatkoilla on yleensä reilusti nousumetrejä. Pitkissä nousuissa juoksusauvoista on hyötyä. Sauvoilla saa helposti lisää tehoa juoksuun, kun jalkojen ohella myös kädet tekevät aktiivisesti töitä. Ultramatkojen kilpailuissa juoksusauvat ovatkin useimmilla vakiovaruste.


Kuva © Christian Adam / Black Diamond Equipment
© Christian Adam / Black Diamond Equipment

Sauvoista on hyötyä lyhyemmilläkin matkoilla, jos maasto on hyvin mäkistä. Sauvojen avulla vauhdin saa pidettyä tasaisen reippaana myös nousuissa, eivätkä varsinkaan hiilikuituiset juoksusauvat juuri paina, joten ne kulkevat kätevästi mukana. Juoksulenkkien ohella kevyet sauvat ovat omiaan tukemaan mäkiharjoittelua eli tunkkausta.


Black Diamondin hiilikuituiset Distance Carbon -sauvat ovat suunniteltu erityisesti ultrajuoksuun ja mäkiharjoitteluun. Ne ovat helppokäyttöiset ja keveät, mutta kuitenkin riittävän jäykät juoksusauvat. Sauvat kestävät hyvin erilaisissa olosuhteissa ja niitä voi käyttää lähes ympäri vuoden (kevät, kesä, syksy).


Black Diamond Distance Carbon Running, Distance Carbon Z, Distance Carbon FLZ
Vasemmalta oikealle: Distance Carbon Running, Distance Carbon Z, Distance Carbon FLZ

Distance Carbon -sarjaan kuuluvat Distance Carbon Running, Distance Carbon Z sekä Distance Carbon FLZ. Distance Carbon sarjasta Distance Carbon Running -malli on ainoa, joka ei taitu kasaan. Se on Black Diamondin kevein juoksusauva ja erinomainen väline mäkilpailuihin ja -harjoitteluun. Keveytensä ansiosta se kuitenkin kulkee kätevästi mukana pidemmänkin matkan.


Kuva: © Christian Adam / Black Diamond Equipment
© Christian Adam / Black Diamond Equipment

Kaikki Z-sauvat taittuvat näppärästi kolmeen osaan. Distance Carbon Z ja Distance Carbon FLZ -mallit ovatkin suosittuja ultrajuoksijoiden keskuudessa. Taitettuna ne ovat kompaktit ja kulkevat kätevästi juoksurepussa silloin, kun niitä ei tarvitse käyttää. Sauvojen sisällä kulkee Kevlar-kiristysnaru, joka pitää sauvan koossa. Kun sauvan lukitusmekanismin avaa, naru löystyy ja osat saa irrotettua toisistaan.

Taittuva Black Diamond Distance Carbon FLZ -juoksusauva
Taittuva Distance Carbon FLZ -juoksusauva

Sauvojen pikalukitus on helppokäyttöinen ja kestävä. Lukitusmekanismi avataan yksinkertaisesti painamalla pientä metallinappia ja työntämällä lukitusosa sen yli. Sauva on hetkessä kasattu. Vastaavasti sauva on helppo saada takaisin pitkäksi työntämällä osat sisäkkäin ja vetämällä lukitusmekanismi takaisin paikoilleen kunnes metallinappi naksahtaa.

Black Diamond Carbon Z -sauvan pikalukitus
Distacen Carbon Z-sauvan pikalukitus

Taitto-ominaisuuden sekä pikalukitusmekanismin ohella FLZ -sauvoissa on pituussäätö FlickLock®-lukituksella. Pituussäädöstä on hyötyä etenkin pitkässä ylämäessä tai hyvin teknisessä maastossa, kun tulee tarve säätää sauva sopivan mittaiseksi.


Black Diamond Distance Carbon FLZ -juoksusauvan pituussäätö FlickLock®-lukituksella
Pituussäätö FlickLock®-lukituksella

Kaikissa Distance Carbon -sauvoissa on ylipitkät uralliset kahvat, jotka on tehty kevyestä EVA-vaahtomuovista. Urien tehtävänä on huolehtia tuuletuksesta ja tarjota riittävästi pitoa. Kahvoissa on myös hengittävät remmit, jotka siirtävät kosteutta.


Sauvojen mukana tulevat vaihdettavat kumi- ja karbidikärjet. Karbidikärki on kova metallikärki, joka kestää hyvin kulutusta. Se sopiikin erinomaisesti vaihtelevaan maastoon, missä kumikärjet sen sijaan saattavat kulua nopeasti. Kumikärjet sopivat lähinnä kovalle pinnalle kuten asfaltille, missä tarkoituksena on vaimentaa kärjistä lähtevää ääntä.494 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page