top of page
  • Writer's pictureMiika Vuorio

ATK:n sideuutuudet Suomessa!


Saimme valikoimiimme Italialaisen ATK:n siteet. Nyt esittelyssä kolme suosituinta sidemallia.

Vapaalaskumaailman kovin uutuus side on ATK:n Freerider 14. Side on erinomaisen tukeva, laukaisu on säädettävissä välillä 8-14 ja side painaa vain 395g. Siteen alusta on suunniteltu myös leveimmille suksille ja leveän ruuvipatteriston ansiosta side pysyy erinomaisesti myös keveimmissä suksissa.

ATK.n jarrumekanismi on nopeasti irroitettava, ja se tuo lisää itsevarmuutta esimerkiksi jyrkemmissä mäissä suksia jalkaan laitettaessa. Suksi pysyy hyvin paikallaan jarrun ansiosta ja jarru napsautetaan laskuasentoon vasta kun side on hyvin kiinni. Jarru on markkinoilla ensimmäinen sekä ylä- että alamäessä toimiva mekanismi.

Kantaosasta löytyy 5 eri kävelyasennon säätöä. Kantapään alle tuleva freeride spacer tukee monoa ja mahdollistaa samalla siteen ongelmattoman laukeamisen. Siteessä on myös 30mm pituussäätö.

ATK:n kotikenttää ovat vuorihiihtokilpailut. SL Evo Worlcup on loistava esimerkki kevyestä (110g), varmatoimisesta ja kestävästä skimo -siteestä. Kärkiosan muotoilun ansiosta jopa vanhan ja kuluneen monon asettaminen on helppoa. SL EVOon saa lisäosana liitettyä myös hankirautojen kiinnikkeet. "Reparto Corse" -mallisto sisältää useita kilpasiteitä eri ominaisuuksin, lähtien markkinoiden keveimmästä 88g paivanasta R.C.A -siteestä. Huomioithan, että kilpasiteissä ei ole säädettävää laukaisumekanismia!

Haute Route -mallissa yhdistyvät perinteisen kilpasiteen kärkiosa ja ATKn uusi RT -kantaosa. Kantaosassa on 5-10 asteikolla säätyvä laukaisumekanismi. Kevyessä paketissa on mukana hankirautojen kiinnikkeet ja ATK:n Kevlar® Core leash karkuremmit. Side on nimensä mukaiseti loistovalinta pidemmille vaellusreissuille, jossa paino, varmatoimisuus ja keveimpiä siteitä parempi tukevuus ovat tärkeimmät kriteerit.

Ensimmäiset sidetoimitukset ovat nyt jälleenmyyjillämme Suomessa. Siteisiin voi tutustua Helsingin Ski Servicessä, Tampereen Kalevan Prismassa, Oulun Lajikumppaneilla ja Ylläksen Y1 ski shopissa. Siteet löytyvät luonnollisesti myös OAC:n omalta osastolta Ski Exposta 4-6.11.2016!

990 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page